„My travels have changed me”

my tripDe ce am început să scriu? Joe Dispenza, spune că unii dintre noi, uneori, pentru a se ”trezi”, au nevoie de un așa numit ”wake-up call”. Să spunem că eu, oarecum, l-am primit pe al meu… Așa că, mi-am promis mie să fiu mai atent la ce se întâmplă în jurul meu, să fiu mai atent la mesajele pe care le primesc. Am descoperit că fiecare zi are ceva deosebit în ea. Că în fiecare zi primesc ceva: în pagina unei cărți, o replică dintr-un film, un mesaj publicitar pe o pancartă, o conversație prinsă din zbor. Nu contează unde și cum, dar fiecare zi are un mesaj la care rezonez. Am început să scriu ce înțeleg eu din mesajele pe care le primesc, cum rezonez și cum mă schimbă pe mine și felul de a înțelege viața. Scriu și pentru că astfel pot reciti, pot menține astfel mesajul mereu prezent și îmi pot urmări evoluția. Văd astfel, cum a înțeles Ionuț de acum o lună și cum înțelege cel de azi. De ce? Pentru că, ”my travels have changed me”Franz KAFKA. Pentru că de când am pornit pe acest drum, mă simt în fiecare zi ca în mitul peșterii lui Platon… cu fiecare ”pagină” ce o citesc. Asemeni omului din peșteră, dar poate puțin altfel. Adevărul meu nu se schimbă total de fiecare data, ci e mai mult faptul că limita adevărului meu se mută în fiecare zi.

De ce am început să împărtășesc ce scriu? Pentru că, informația reprezintă putere doar atunci când este împărtășită! Așa că am ales să dau mai departe…Nu știu dacă undeva cineva are nevoie de mesaj, este doar un dar pe care eu l-am primit și simt să îl dau mai departe, cu drag! Multe dintre cele despre care scriu, sunt încă departe de a le fi implementat practic în viața mea. Dar mă strădui zilnic să ajung acolo. Nu fac decât să împărtășesc cu voi, mesajele pe care le primesc în călătoria mea. Ține de fiecare cum să le interpreteze și dacă rezonează sau nu cu ele. Sunt doar un om care își pune întrebări și dă mai departe unele din răspunsurile pe care le primește. De ce le împărtășesc acum cu voi? Înainte de a fi reușit eu însumi să fac ceea ce spun? Pentru că uneori, MAI TÂRZIU… POATE FI, PREA TÂRZIU!!!!

Vă asigur doar de un lucru! Înainte de a scrie, îmi ascult în primul rând inima. De ce? Pentru că deși cuvintele sunt doar indicatoare către(cuvântul ”miere” indică doar mierea, fără a fi ea. Până nu o vei gusta, nu vei știi ce este cu adevărat. Vei știi doar indicatorul/descrierea.), CUVINTELE AU PUTERE. „Cuvintele când sunt spuse și articulate așa cum trebuie, pot schimba modul de gândire al unei persoane. Noi avem puterea să ridicăm pe cineva din suferință, întuneric sau să coborâm în întuneric, să distrugem încrederea în sine a cuiva, folosindu-ne doar cuvintele!” – Mohammed QUAHTANI. Așa că, mă strădui să aleg cu grijă ce spun, cum spun și când spun. Dar nu trec doar prin filtrul minții. Dacă nu vin din inimă, din armonia trup, minte, inimă, aleg să nu le spun. Las primul gând să se așterne pe hârtie… Cuvintele pot fi venin sau candelă în întuneric! CUVINTELE AU PUTERE.

De ce un blog?

Pentru că:

  1. Facebook tinde să ne facă reactivi, să fim atenți mai mult la cine ne-a dat ”Like” și la a da noi înșine ”Like” la comentarii. Tindem să pierdem din vedere adevăratul motiv pentru care am scris/postat.
  2. Pentru că C. B. , un coleg și prieten, mi-a dat un mesaj atunci când am fost pregătit să-l înțeleg. ”Crede-ma, sa ai certitudinea că ai numai 20 de cititori fideli cărora să le oferi o alta optică, și o să simți că ești mai câștigat.  Dacă ai ceva de spus în domeniu, fă abstracție de numărul de interesați.”

Și atunci, am înțeles…

pag 1pag 2

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s