Articole

„Coco” – să ne amintim

Coco, un film de animație din 2017 produs de Pixar Animation Studios și lansat de Walt Disney Pictures. Bazat pe o idee originală a lui Lee Unkrich, este regizat de el împreună cu Adrian Molina. Este povestea unui băiat de 12 ani care călătorește în lumea spiritelor pentru a-și reântâlni familia și a-și regăsi menirea … Continuă lectura „Coco” – să ne amintim

Pentru că altfel nu știu…(Eternal sunshine of the spotless mind)

https://www.youtube.com/watch?v=yE-f1alkq9I Acum șapte luni spuneam să căutăm ceea ce ne caută. Și nu am mai spus nimic de atunci pentru că altfel nu știu... Pentru că pot fi 100% doar într-o singură iubire și cum jumătățile de măsură nu mă mai reprezintă, aleg să fiu doar acolo unde simt să dau 100%. Și cum scrisul … Continuă lectura Pentru că altfel nu știu…(Eternal sunshine of the spotless mind)

Caută ceea ce te caută!

Se spune că există două lucruri de care nu putem fugi niciodată: de noi înșine și de umbra, umbrele noastre. Cu toții avem o umbră care ne caută și care va ieși mai devreme sau mai târziu în calea noastră indiferent de drumul pe care mergem sau de nivelul de conștiință la care ne aflăm. … Continuă lectura Caută ceea ce te caută!

Există Dumnezeu?

Indiferent cum alegem să numim, Divin, Dumnezeu, Alah, Natura, Universul, Iubirea, starea de Budha, majoritatea dintre noi ne-am pus la un moment dat acestă întrebare cu privire la existența sa. ”Se pare că nu există Dumnezeu. Pentru că dacă una dintre două entităţi opuse ar exista, cealaltă ar fi complet distrusă. Dar Dumnezeu este Binele … Continuă lectura Există Dumnezeu?

De-am fi Eros și Psiheea…

Dacă înțelepciunea unui popor stă în proverbe, atunci filosofia sa de viață stă în legende. Prin legende, un popor își transmite din generație în generație modele arhetipale, modele existențiale, astfel încât ele să fie accesibile tuturor indiferent de pătura socială sau pregătire. Legendele pot oferi un înțeles profund, putând fi găsite în ele motive ale … Continuă lectura De-am fi Eros și Psiheea…

De ce motocicletă?

De ce motocicletă? O întrebare pusă de mulți, explicații date de la fel de mulți. Se pare că a venit și rândul meu.... Cineva mi-a spus că pare a fi ”Dragostea vieții mele”. Atunci m-am hotărât să îmi trimit mie o scrisoare prin articolul pe care îl împărtășesc cu voi. De ce? Pentru că niciodată … Continuă lectura De ce motocicletă?

Sesam deschide-te! Partea a 2a

Partea a doua a articolului Sesam deschide-te! nu are doar cuvinte așternute aici și citite! 😇Cuvintele acestui articol le vom pune împreună atât eu cât și voi, cei care citiți. Articolul se va scrie în nenumărate feluri în inima fiecăruia din noi. Acest articol este asemeni cărții vieții fiecăruia din noi. Cuvintele apar cu fiecare … Continuă lectura Sesam deschide-te! Partea a 2a

Sesam deschide-te!

Sesam Deschide-te! Vă amintiți cu siguranță de parola magică din Alibaba și cei 40 de hoți ce deschidea poarta în stâncă spre locul unde se afla comoara. Dar de câte ori nu aplicăm aceeași metodă și în relația cu celălalt... Nu cred că este ceva rău să te strădui să îl cunoști pe celălalt dacă … Continuă lectura Sesam deschide-te!