Articole

Dragă Românie,

Dragă Românie, dacă îți scriu azi nu înseamnă că îmi amintesc de tine doar de ziua ta. E doar o super ocazie de a-ți spune iar ce însemni pentru mine și un La Mulți Ani!!!!

Jurnal de "călătorie" - destinația: întâlnirea cu sine, Eu și Tu (Noi)

Dragă Românie,

îți scriu azi de departe dar nu pentru că m-ar fi cuprins melancolia ci pentru că vreau să îți mulțumesc. Aș minți dacă aș spune că nu îmi e dor să fiu în Iași, dar nu de dor îți scriu. Scrisoarea către tine a apărut într-un anumit context și atunci am simțit ce înseamnă de fapt „unitate în diversitate”… Da, am spus în repetate rânduri că nu mă mai simt doar cetățean al României ci al Europei…al planetei în general. Am afirmat că pe cât suntem de diferiți pe atât suntem și de la fel, că pe cât suntem de separați de frontiere, pe atât suntem de apropiați de apartenența la aceeași casă numită Terra. Dar, cu toate astea și din fericire aș putea spune, locul în care m-am născut și am crescut a contribuit la cine sunt.

Pentru mine, tu ești mai mult decât o țară. Ești…

Vezi articolul original 471 de cuvinte mai mult

„Coco” – să ne amintim

Coco, un film de animație din 2017 produs de Pixar Animation Studios și lansat de Walt Disney Pictures. Bazat pe o idee originală a lui Lee Unkrich, este regizat de el împreună cu Adrian Molina. Este povestea unui băiat de 12 ani care călătorește în lumea spiritelor pentru a-și reântâlni familia și a-și regăsi menirea … Continuă lectura „Coco” – să ne amintim

Pentru că altfel nu știu…(Eternal sunshine of the spotless mind)

https://www.youtube.com/watch?v=yE-f1alkq9I Acum șapte luni spuneam să căutăm ceea ce ne caută. Și nu am mai spus nimic de atunci pentru că altfel nu știu... Pentru că pot fi 100% doar într-o singură iubire și cum jumătățile de măsură nu mă mai reprezintă, aleg să fiu doar acolo unde simt să dau 100%. Și cum scrisul … Continuă lectura Pentru că altfel nu știu…(Eternal sunshine of the spotless mind)

Caută ceea ce te caută!

Se spune că există două lucruri de care nu putem fugi niciodată: de noi înșine și de umbra, umbrele noastre. Cu toții avem o umbră care ne caută și care va ieși mai devreme sau mai târziu în calea noastră indiferent de drumul pe care mergem sau de nivelul de conștiință la care ne aflăm. … Continuă lectura Caută ceea ce te caută!

Există Dumnezeu?

Indiferent cum alegem să numim, Divin, Dumnezeu, Alah, Natura, Universul, Iubirea, starea de Budha, majoritatea dintre noi ne-am pus la un moment dat acestă întrebare cu privire la existența sa. ”Se pare că nu există Dumnezeu. Pentru că dacă una dintre două entităţi opuse ar exista, cealaltă ar fi complet distrusă. Dar Dumnezeu este Binele … Continuă lectura Există Dumnezeu?

De-am fi Eros și Psiheea…

Dacă înțelepciunea unui popor stă în proverbe, atunci filosofia sa de viață stă în legende. Prin legende, un popor își transmite din generație în generație modele arhetipale, modele existențiale, astfel încât ele să fie accesibile tuturor indiferent de pătura socială sau pregătire. Legendele pot oferi un înțeles profund, putând fi găsite în ele motive ale … Continuă lectura De-am fi Eros și Psiheea…

De ce motocicletă?

De ce motocicletă? O întrebare pusă de mulți, explicații date de la fel de mulți. Se pare că a venit și rândul meu.... Cineva mi-a spus că pare a fi ”Dragostea vieții mele”. Atunci m-am hotărât să îmi trimit mie o scrisoare prin articolul pe care îl împărtășesc cu voi. De ce? Pentru că niciodată … Continuă lectura De ce motocicletă?