Pentru că altfel nu știu…(Eternal sunshine of the spotless mind)

Acum șapte luni spuneam să căutăm ceea ce ne caută. Și nu am mai spus nimic de atunci pentru că altfel nu știu… Pentru că pot fi 100% doar într-o singură iubire și cum jumătățile de măsură nu mă mai reprezintă, aleg să fiu doar acolo unde simt să dau 100%. Și cum scrisul e tot o formă de a manifesta iubirea, de aceea abia acum, pentru că ies în ”scenă” doar când pot fi doar 100%.

Eternal sunshine of the spotless mind, un altfel de Jim Carrey. Uitarea este un mecanism de apărare, e ca atunci când facem loc în șifonier pentru haine noi, doar că emoțiile nu se stochează în creier ci în altă parte. Putem să ștergem o amintire din minte dar nu o putem șterge niciodată o emoție din inimă. Noi nu ne oferim inima unii altora ci ne dechidem inima unii altora. Unele persoane îți rămân tatuate în inimă și indiferent pentru cât timp te-au însoțit în călătorie îți rămân tatuate în acolo. Altele nu fac decât să o ardă la greu și să dea petrecere în sufletul tău. De ce? Poate pentru că altfel nu știu, poate pentru că și-au asumat să te împingă cu spatele la perete până vei avea curajul să ridici capul și să începi să te respecți. Pentru că dacă tu nu o faci atunci nu poți avea pretenția ca ceilalți să o facă. Este atât de ușor să motivăm prin destinul implacabil că suntem victimile a ceea ce am văzut la părinți sau a unei alegeri din trecut. Este atât de ușor să ne ascundem după gard să arătăm cu degetul de acolo, să băgăm bățul prin gard dar atunci când poarta se deschide rămânem ca elefantul care este înlănțuit doar de ideea ca nu poate să se elibereze nefiind conștient de forța sa. De fapt toate alegerile tale de azi vor schimba toate mâine-urile tale.

Se spune că extremele se atrag, dar atunci când alegi pe cineva, te alegi de fapt pe tine. Fiecare partener pe care îl alegem este de fapt o oglindă a noastră. Uită-te la el sau ea și vei vedea ceva din tine. Este cartea ta de vizită, ești asemeni lui sau ei în anumite valențe sau umbre ale tale. De multe ori se întâmplă ca Eu să nu te văd pe tine, așa cum Ea nu mă vede pe mine, cum El nu o vede pe Ea și tu nu îl vezi pe El. Astfel… (NU) NE VEDEM NOI!

Alegem contrar a ceea ce ne dorim pentru că facem compromisuri pentru că nu avem curajul să facem saltul în gol și să ne oferim ceea ce merităm cu adevărat. Pentru că ”nu avem timp să iubim până la capăt dar avem timp să nu avem niciodată timp” și căutăm validare în locuri nepotrivite pentru a ne satisface doar nevoi de moment. Gazele rare se combină doar cu gaze rare dar în același timp, un hoț când va întâlni un sfânt va vedea doar buzunarele sale și cine vrea poate găsi deopotrivă ori suferință ori fericire în orice.

O vorbă spusă pentru a lovi, o vorbă care taie, poate șterge zece amintiri frumoase. De aceea e bine să fim atenți pentru că shooting with words can cause memory loss.

Eternal sunshine of the spotless mind – un film despre if it is meant to be it will be, despre emoțiile primează amintirilor, despre a ne aminti și cu inima și nu doar cu mintea, despre ascultă-ți intuiția dar nu acționa la impuls, despre îmușcătura prin vorbe poate cauza pierderi de memorie. Poți fi o frunză în vânt sau să îți urmezi inima și să fi copacul care crește drept fie ploaie fie vânt, pentru că altfel nu știe….

Ionuț MIHALACHE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s