Caută ceea ce te caută!

Se spune că există două lucruri de care nu putem fugi niciodată: de noi înșine și de umbra, umbrele noastre. Cu toții avem o umbră care ne caută și care va ieși mai devreme sau mai târziu în calea noastră indiferent de drumul pe care mergem sau de nivelul de conștiință la care ne aflăm. Până și Iisus, deși era plin de Duhul Sfânt, și-a întâlnit umbra în pustiul Iordanului (Luca 4). Indiferent cât ai încerca să îți reprimi umbra, să o ascunzi sau să fugi de ea, umbra te va vâna, te va ajunge din urmă și se va manifesta.

Singura modalitate de a nu mai fi prada pe care umbra ta o vânează, este sa alegi să te transformi din vânat în vânător, să cauți tu ceea ce te caută! Să inversăm cumva ceea ce Rumi spunea: ”Ceea ce cauți te caută!”

Cum îți poți găsi umbra? Ceea ce cauți se află în mâna ta! De obicei, acolo unde îți este puterea cea mai mare, acolo vei afla și umbra ta. Pentru că doar în prezența luminii poți ajunge să creezi și umbre. Întunericul și lumina de sine stătătoare nu au umbră. Nu vei găsi umbră în întuneric deplin, pentru că de acolo lipsește lumina. În același timp, focul care este lumină pură și e mereu vertical nu are umbră. Dar, atunci când suntem luminați, împuterniciți, atunci poate apare și umbra. Înțelepciunea populară spune ”Dă-i omului putere și ai să vezi cine este!” De aceea, de vrei să îți vânezi tu umbra, uită-te acolo unde este puterea, darul, abilitatea ta cea mai mare și cu siguranță o vei afla.

Odată ce ți-ai aflat umbra, următorul pas nu este să te lupți cu ea. Atunci când vei înțelege că umbra ta este de fapt parte din tine, că umbra ta ești de fapt tu, atunci vei înțelege și că asta ar însemna să te lupți cu tine însuți. În lupta cu umbra ta, ai mai multe șanse să pierzi decât să câștigi. De ce? Pentru că lupta înseamnă ură, respingere și absența iubirii. Secretul e, că acestea trei sunt calea prin carea umbra poate ajunge la tine, prin care te poate acapara și te poate învinge. Umbra ta, nu este dușmanul tău. Umbra ta poate fi aliatul tău. Pentru că paradoxal, umbra ta te poate ajuta să îți descoperi calitățile și abilitățile tale. Dacă lupta nu este cea mai potrivită opțiune, calea este să îți accepți umbra ca fiind tu, ca fiind parte din tine și să faci lumină acolo. Este suficient să aduci la lumină acel aspect din tine și din viața ta și umbra va dispărea de la sine. Cum poți face asta? Folosind acele abilități ale tale, acea putere a ta nu doar în folosul tău ci și în folosul celorlalți și pentru a face bine. Orice cuvânt, acțiune și chiar gând al tău este important. De aceea, înainte de a gândi, vorbi sau acționa, fii conștient de consecințele pe care le va produce în lumea ta interioară, în lumea ta exterioară și asupra celorlalți. Mai mult decât abilitățile și puterile tale, ceea ce te va defini și va arăta cine ești, vor fi alegerile tale – cum și în ce scop îți vei folosi puterea.

De aceea, haideți să ne căutăm umbra și să o acceptăm ca parte din noi, ca fiind noi și să o aducem la lumină. Poate că nu ne va face măreți, dar cu siguranță ne va ajuta să fim compleți! Pentru că,

Tu nu ești o picătură dintr-un ocean, Tu ești un întreg ocean într-o picătură!

Rumi

Ionuț MIHALACHE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s