4000 de kilometri – ”Ceea ce cauți, te caută!”

20190328_215240.jpg4000 de kilometri de bucurie interioară pe două roți… Iulie 2018… o după-amiază tipic Bruxeleză, cu ceva nori pe cer, doi prieteni la masa unei terase din Place Jourdain. Locul unde, spun Belgieni, găsești cei mai buni ”Frits” – cartofi prăjiți din lume. Așa cum Grecii spun că baklavaua este grecească, noi că pălinca e românească, tot așa și Belgienii pretind că Frits au fost prăjiți pentru prima oară în Belgia. Și… chiar au o pasiune pentru ei. Veți fi uimiți să vedeți cum se stă la coadă chiar și o jumătate de oră pentru un cornet cu… cu nimic altceva decât cartofi prăjiți. Și sos.. bineînțeles, cam 6-7 feluri, noroc că nu am uitat sosul, pentru că sosul face totul.

Revenim la cei doi prieteni… O discuție interesantă, în Belgia poate fi acompaniată doar de o bere. Eram cât pe ce să spun o bere bună, dar în Belgia nu există și alt fel de bere. Dacă ți-ai propune să faci un clasament și să încerci mai toate berile, e nevoie de cel puțin un mandat de doi ani, iar la urmă va trebui să o iei de la capăt pentru că sigur nu îți vei mai aminti care ți-a plăcut mai mult.

Așadar, eram cu prietenul meu Călin la o terasă, savurând o bere după o lungă zi de muncă. Chiar dacă încep prin a discuta despre serviciu, motociclete, mașini… bărbații, până să termine prima bere, ajung să discute despre viață, filosofie… și alte teme din ce în ce mai interesante, pe măsură ce numărul berilor crește.

Pe Călin, nu îl cunosc de mult timp, dar cu unele persoane nici nu ai nevoie de mult timp pentru a crea o ”punte” între inimi, care să permită un alt nivel de comunicare. Discutând și schimbând opinii, spunându-i lui Călin că am senzația că în fiecare zi primesc ”mesaje” și că pe unele simt să le dau mai departe, m-a întrebat de ce nu scriu un blog. În acel moment, în gând m-am întrebat și eu pe mine… DE CE? I-am răspuns că nu cred că în ziua de azi mai stă cineva să citească blog-uri.

– Nu contează câți vor citi. Ce contează este ce impact va avea ceea ce ai scris tu, chiar și asupra doar a unei singure persoane! Dacă o singură persoană va citi și va găsi un răspuns, un ajutor în ceea ce ai scris tu, misiunea e îndeplinită!”

Așa că, nu s-a terminat săptămâna și aveam deja primul articol publicat pe blog. Nu aveam să știu că avea să fie doar primul pas…

Iași, Septembrie 2018… Sorinel… ”Ar fi bine să aduni articolele tale de pe blog într-o carte!”

Aveam deja mai multe articole scrise, printre care și seria ”4000 de kilometri de bucurie interioară pe două roți”, așa că, într-o zi de sfârșit de octombrie, plecând de la articolele de pe blog, am pornit la ”drum”! Ce a ieșit? ”4000 de kilometri de bucurie interioară pe două roți”.  Ce este pentru mine?

O materializare în plan fizic a unei trăiri interioare! A fost și este un act de curaj! Curajul de a mă expune, de a împărtăși ce văd, ce cred, ce simt, ce trăiesc. O formă de ”exhibiționism sufletesc”, pentru că m-am arătat pe mine vouă așa cum sunt, ”dezgolit” de măști, de învelișuri.

A fost la momentul scrierii, modul meu de a umple un vid de comunicare pe care îl resimțeam. E un ”urlet” de dor și durere, dar și o regăsire a bucuriei interioare, a bucuriei față de clipa prezentă, față de tot ce e frumos în noi și în jurul nostru. Și nu în ultimul rând este o declarație de dragoste.

Este un alt mod de a prezenta frumosul din țara mea, România, istoria și frumusețea oamenilor care au trăit și trăiesc în ea.

Ce este pentru unii din cei care au citit-o deja?

”Este istorie, este geografie… dar cel mai mult este viața, căutările, experiențele și simțămintele tale! La sfârșit, cu astea vei rămâne! Sunt ale tale și le vei avea cu tine de acum înainte, toată viața!” – Mihalache Pavel (Tata)

”Fiecare capitol are în el un ”auuu mă doare!” dar și o bucurie! Este autenticitate, sinceritate și creativitate, toate închinate unui singur scop: împlinirea dragostei! – Preda Cristina

”Felul în care fiecare titlu ilustrează perfect ceea ce găsești în capitol, mi-a plăcut foarte mult. M-am bucurat nespus să descopăr că nu sunt singură… că nu sunt singura care caută și încearcă să vadă dincolo de aparența lucrurilor. Este foarte frumoasă și o dovadă de curaj! –Nina

”Mi-a plăcut foarte mult cartea, abia așteptam să ajung acasă de la serviciu să o citesc. M-a făcut să mă gândesc și chiar m-a ajutat făcându-mă să îmi schimb abordarea. Chiar s-a concretizat și schimbarea locului de muncă imediat după și e foarte bine acum. Mulțumesc! P.S. Am dat-o unei colege să o citească și ea!” – Dana

”4000 de km de bucurie interioară – un drum al regăsirii, lăsarea în urmă a rutinei zilnice și reîntoarcerea la origini. Bucuria de a găsi ceva constructiv în orice activitate, întâmplare din viața de zi cu zi. ” – Dan

Vă mulțumesc tuturor celor care ați făcut posibilă apariția acestei cărți! Cei care ați avut un aport direct, vă regăsiți deja menționați în carte și în rândurile de mai sus. Dar indirect, voi toți cei pe care i-am întâlnit în viața mea, ați avut partea voastră de contribuție și vă mulțumesc.

Mulțumesc colegului meu Richard, care a făcut posibilă traducerea acestei cărți. Cum? A aflat despre ea și mi-a spus că și-ar dori să o aibă chiar și în română. A fost scânteia necesară, care să mă facă să o traduc, pentru că mi-am dorit ca darul meu pentru el să fie total. Richard, colegul alături de care am petrecut trei ani în același birou, de la care am învățat pe viu finețea umorului englezesc. O enciclopedie de experiențe de viață gata oricând să le împărtășească, și de la care am învățat, dincolo de profesional, văzându-l alături de Pauline soția sa, că pentru dragoste distanța poate reprezenta orice, dar niciodată un obstacol.

Mulțumesc în mod special și cumnatului meu Sebastian, care m-a ajutat cu printarea, editarea coperților și timp din viața lui pentru a face posibil să apară această carte la momentul potrivit!

Mulțumesc tuturor celor care au dăruit timp din viața lor pentru a o citi. Dacă vreți să îmi faceți un dar, îmi puteți trimite un mic comentariu cu  privire la carte. Critica, corecturile și părerile diferite sunt binevenite, pentru că progresul se naște și din opinii diferite!!

Pentru toți cei care doriți să călătoriți alături de mine citind cartea, poate ajunge la voi prin poștă. Am reușit să o fac disponibilă atât în română cât și în engleză. Pentru detalii, scrieți-mi pe adresa de mail, pe care o găsiți la contact.

Ionuț MIHALACHE

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s