”Misiunea noastră este să construim pod între inimi și nu un zid de înstrăinare!”

LoveBridge2Hearts

Doi frați care trăiau în gospodarii alăturate, au avut un conflict.
Conflictul a început cu o mica neînțelegere și a luat amploare, pana când s-a produs dezbinarea intre cei doi. Totul a culminat cu un schimb de cuvinte dure, urmate de săptămâni de liniște.
Într-o dimineața, cineva a bătut la ușa fratelui mai mare. Când a deschis ușa, a văzut un bărbat cu unelte de tâmplărie.
“Caut de lucru pentru câteva zile, a zis străinul. Poate aveți nevoie de mici reparații aici, în gospodărie, eu v-as putea ajuta”. “Da, a zis fratele mai mare. Am ceva de lucru pentru dumneata. Vezi acolo, pe partea cealaltă a râului, locuiește vecinul meu. Mă rog, de fapt este fratele meu mai mic. Vreau sa construiesc un gard de doi metri înălțime, nu vreau sa-l mai vad. Eu plec la camp, la treburile mele, dar as vrea ca pana ma întorc diseară, dacă se poate, sa fie gata”.
Tâmplarul a muncit mult, măsurând, tăind, bătând cuie. Aproape de asfințit, când s-a întors de la camp fratele mai mare, tâmplarul tocmai terminase treaba. Uimit de ceea ce vede, fermierul a făcut ochii mari și a rămas cu gura căscata. Nu era deloc un gard de doi metri. În locul lui era un pod care unea cele doua gospodarii peste râu.
Tocmai în acel moment, vecinul lui, fratele cel mic, venea dinspre casa lui și, copleșit de ceea ce vede, și-a îmbrățișat fratele mai mare, și i-a spus: “Ești un om deosebit, sa te gândești tu sa construiești un pod asa de frumos după tot ce ți-am spus și ți-am făcut! Iartă-ma, frate!” Și s-au iertat.
Tâmplarul, văzându-și treaba terminata, începu sa-și adune uneltele, ca sa plece întru ale sale. “Așteaptă, stai, i-a zis fratele cel mare. Mai stai câteva zile. Am mult de lucru pentru dumneata”. “Mi-ar plăcea sa mai rămân, a spus tâmplarul, dar mai am multe poduri de construit…”.

Tâmplarul se află în fiecare din noi… nu trebuie să așteptăm pe cineva din exterior să vină să ne construiască podul. De asemenea, putem construi un pod și pentru alții. De multe ori, dacă nu de cele mai multe ori, pentru a putea vedea eticheta de pe borcan, este nevoie să ieși din borcan sau să te afli în exteriorul său.

”Misiunea noastră este să construim un pod ce leagă două inimi și nu un zid de înstrăinare” – Preot Bogdan Popescu

 

Ionut MIHALACHE

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s