Suntem creați cu intenție

50060730_228130544639971_9071708576900186112_nAm primit de curând această carte în dar. Am fost nevoit sa aștept până a ajuns în mâna mea. Știam de Gregg Braden din diverse filmulețe pe care le-am urmărit pe youtube. Este cunoscut că încearcă să creeze o punte între știință și spiritualitate. Dealtfel și în Suntem creați cu intenție, reușește același lucru. În această carte, Gregg Braden ne invită într-o călătorie dincolo de evoluționismul lui Darwin.

Citind această carte am descoperit că spre surpriza tuturor, descoperirile din ziua de azi, în loc să aducă mai multă claritate în ceea ce privește originea noastră, aduc mai mult mister, clătinând teoria lui Darwin.

Recunosc că sunt din ce în ce mai puțin dispus, spre deloc chiar, să cred că suntem rezultatul unei pure întâmplări.

Citind cartea aceasta nu veți afla răspunsul la întrebarea cine suntem noi, dar lasă o ușă deschisă pentru a porni pe calea aflării răspunsului. Deschide posibilitatea acelui: Și dacă nu mă trag dintr-o maimuță evoluată? Și dacă am fost creat cu intenție și cu scop și sunt mai mult decât o mașinărie biologică?

Teoria evoluției presupune supraviețuirea celui mai puternic și implicit susține competiția. Dar este sau nu benefică competiția? Mulți vor spune că prin competiție apare evoluția și progresul. Că în lipsa competiției dispare progresul… Poate că este adevărat. Dacă ne gândim la sport… în lipsa competiției ar dispărea divertismentul. Dar pe de altă parte, competiția și faptul că am fost crescuți în acest spirit, a făcut să existe competiție și între națiuni, religii, etc. și de aici războaie.

Să ne imaginăm o societate în care este promovată în primul rând cooperarea. Oare cum ar fi? Dacă ne uităm în natură, vom observa că cele mai prolifice sunt organizațiile care au la bază cooperarea și nu competiția, fie că este vorba de oameni, animale sau insecte.

Cea mai benefică formă de competiție, cred eu, este competiția cu tine însuți și nu cu ceilalți. A încerca mereu să îți depășești limitele spre a deveni în fiecare moment cea mai bună versiune a ta.

Spre aceste teme mi-a deschis uși această carte. Este ușor de citit, Gregg Braden reușind să găsească o cale de a comunica idei tehnice astfel încât să poată fi înțelese de către oricine are curiozitatea să își pună întrebări cu privire la cine suntem.

Dacă ați simțit vreodată că sunteți mai mult decât un sac de celule ce au ajuns să lucreze împreună din pură întâmplare, vă recomand să citiți această carte. Vă va deschide anumite uși spre a căuta răspunsuri la anumite întrebări pe care bănuiesc că le aveți.

Dacă sunteți întru-totul Darwinisti, vă recomand de asemenea această carte. Pentru că din opinii diferite, din contradicție constructivă apare progresul.

Pentru mine, această carte are o valoare în plus pentru că după cum v-am spus am primit-o cadou și în plus a venit direct de la worksop-ul lui Gregg Braden ținut la finalul lui 2018 la București. Ceea ce o face și mai valoroasă este  că are și autograful autorului. Și nu, nu mă refer la faptul că semnătura lui Gregg Braden îi dă această valoare. Ci timpul pe care tu l-ai oferit din viața ta pentru a obține acest autograf pentru mine. MULȚUMESC!!!

Ionuț MIHALACHE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s