Dream Big

why-you-should-dream-big-in-life

Ne petrecem atât de mult timp din viața noastră gândindu-ne la ceea ce nu am vrea să ni se întâmple, în loc să folosim acest timp pentru a ne gândi la ceea ce am vrea să ni se întâmple. Dr. Joe Dispenza spune că: ”Acolo unde este gândul tău, acolo va fi și energia ta!”  Dacă luăm drept adevăr afirmația sa, atunci unde ne-am dori să punem energie? În ce nu vrem să existe sau în ceea ce am vrea să existe în viața noastră?  Avem și noi un proverb din bătrâni care spune că: ”De ce ți-e frică, nu scapi!”  Așa că eu unul aleg să nu îmi mai pun energia în fricile mele ci o voi folosi pentru visele mele.

Am venit pe lume cu acest magnific dar… puterea de a visa, dar cumva îl pierdem pe parcurs. De fapt nu pierdem capacitatea de a visa, ci puterea de a crede în visele noastre. Dar dacă punem suficientă credință în visele noastre și le vizualizăm, atunci mai devreme sau mai târziu se vor materializa în viața noastră. Se spune că putem merge doar atât de departe pe cât putem visa.Vize  Și atunci de ce să ne impunem limite? Ce pretenție putem avea de la ceilalți și cum putem să îi învinovățim că ne-au pus piedici sau că nu ne-au susținut un vis – (direct sau doar prin simplul fapt că nu au crezut alături de noi în el), – atunci când primii care limitează visele noastre suntem chiar NOI. De ce să nu visăm departe de vreme ce avem această putere și acest drept?  Noi suntem creatorii propriei noastre vieți. Noi alegem cine vrem să fim și încotro dorim să mergem. Nimeni altcineva nu este responsabil pentru asta, oricât de tentați și ușor ne-ar fi să aruncăm responsabilitatea pe oamenii din jurul nostru sau pe evenimentele din viața noastră.

Și atunci, când știi cu adevărat ce dorești și visezi, dacă pui toată energia ta în acel vis…  el va veni către tine – viața îți va conduce pașii către el. Pentru că Nimeni și nimic nu poate sta în calea omului care știe unde merge și nimeni în lume nu îți poate lua ceea ce Dumnezeu a menit pentru tine!

Când să te oprești din a urmări un vis? Nu știu să răspund pentru toți oamenii, dar știu răspunsul pentru mine.

  1. atunci când știu sigur că am făcut tot ce a ținut de mine

Pentru că uneori ceea ce ne dorim pentru noi nu este neapărat și ceea ce este și cel mai bine pentru noi. Se întâmplă uneori ca atunci când ceva nu se produce în viața noastră oricât ne-am străduit, să fie de fapt un mod în care universul ne protejează.

      2. atunci când îmi dau seama că merit mai mult.

În acest caz, schimb visul și mă adaptez la noile circumstanțe din viața mea. La noul EU și felul în care înțeleg în acel moment viața.

Mă gândeam aseară, uitându-mă retrospectiv la viața mea… și mi-am dat seama cât de multe motive de a fi recunoscător am. O spun din toată inima, că nu știu să am vreun vis care să nu se fi împlinit. Chiar și cele mai ambițioase vise din copilărie… au venit într-o forma sau alta în viața mea. Nu a fost tot timpul ușor și am trecut și prin momente de încercare pe toate planurile: financiar, profesional, sănătate și afectiv. Dar dacă mă uit în spate… pentru fiecare moment am avut un înger trimis prin intermediul unei persoane care a fost la acel moment în viața mea și care m-a ajutat într-un fel sau altul să merg mai departe. Chiar și cei care la momentul respectiv consideram că îmi pun piedici, au avut rolul lor pozitiv. Care? Făcându-mă să schimb macazul… să mă îndrept în altă direcție sau pur și simplu să cred în mine să caut soluții! Fiecare eveniment a avut rolul său. Greutățile financiare m-au făcut să vreau mai mult de la mine, să învăț, să mă dezvolt profesional, să mă duc dincolo de zona de confort și să îmi depășesc bariere pe care mi le impusesem și să visez mai sus. Ce am făcut diferit? Am visat mereu cu ochii deschiși. Unii o numesc vizualizarea viselor… Eu am făcut asta de mic copil și o fac chiar și acum. Mă trezesc în timpul zilei pierdut în gânduri, în lumea mea, imaginându-mi exact ca un copil, cum ar fi dacă acel lucru ar fi deja în viața mea. Mă vedeam călare pe o anumită motocicletă, într-un anumit loc, conducând o anumită mașină, fiind cu cineva…  Și chiar funcționează. O pot spune din experiență proprie. Visele mele s-au împlinit!!!  Aproape toate!!! Sunt un om fericit și împlinit cu mine!!! Totul este să crezi în tine și să nu lași pe nimeni să îți spună că un vis al tău e imposibil.  (P.S. am să vin curând cu exemple de vise sau evenimente împlinite:)) greatfull heart

Am totuși un vis care nu s-a materializat întru-totul în viața mea încă. Dar azi, pentru că e un week-end special… am înțeles că el nu s-a împlinit încă, pentru că nu aș fi fost pregătit pentru el. Pentru că TU ești cu mult mai mult decât am avut eu putere să îmi imaginez. Până acum, nu cred că am fost capabil să înțeleg rolul pe care eu îl voi avea în viața ta și ceea ce reprezinți tu pentru a mea. Dar, acum sunt pregătit pentru tine și simt că ești aproape. Atât de aproape încât uneori îți pot simți deja ”parfumul”. Viața mi-a dat o mulțime de mesaje despre venirea ta în ultima perioadă, astfel încât bucuria e deja aici. A mai rămas doar să ajungi și tu :). Pentru că nu-i așa, ”Ceea ce cauți te caută!” – Rumi

Ionuț MIHALACHE

Un gând despre „Dream Big

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s