Cea mai mare realizare de până acum

evolvingIeri Janine, prietena Biancăi nepoata mea, m-a rugat să o ajut prin a-i răspunde la câteva întrebări pentru un interviu, ea fiind la facultatea de jurnalism. Încă o dată mi s-a dovedit că nimic nu e întâmplător și că percepem doar realitatea care corespunde frecvenței noastre de la acel moment. Că primul pas în a ne afla răspunsurile e să ne punem corect întrebarea.

Sunt întrebări la care încă mă aflu în situația cântecului ”plus tard”

Dar nu la toate, la unele mi-am găsit răspunsul…  Ieri am primit de la Janine o întrebare care m-a ajutat să îmi găsesc încă un răspuns.

Care este cea mai mare realizare a ta de până acum?

Ce putem răspunde la o astfel de întrebare? Prima reacție a fost să mă gândesc la profesional sau la unul din visele împlinite… dar după câteva secunde a venit ca un flash, răspunsul. Era atât de evident… Nu e ciudat cum atunci când suntem întrebați cine suntem sau ce suntem ne identificăm / prezentăm prin meseria pe care o avem, prin mașina pe care o conducem sau familia pe care o avem. Cel mai evident moment în care poți observa asta este o întâlnire de 10 ani de la terminarea facultății sau liceului. Sau chiar după 20 de ani… vei vedea cum majoritatea vorbesc doar despre cele de mai sus.

Care este cea mai mare realizare de până acum? Avem tendința să nominalizăm imperiile financiare pe care le-am construit, familia pe care am construit-o, un proiect pe care l-am dus la capăt….

Cea mai mare realizare a mea de până acum:  EU!!!!

EU sunt cea mai mare realizare a mea de până acum! Scopul meu principal și al fiecăruia cred, este evoluția… Cine sunt azi, este cea mai mare realizare a mea de până acum. Nu vreau să spun prin asta că aș fi un sfânt sau vreun model de urmat, că sunt sus sau jos…. Doar că în călătoria mea, momentul în care sunt acum e cea mai mare realizare a mea. Toate câte le-am făcut și le-am trăit au condus la asta. De aceea toate celelalte sunt realizări adiacente. Nu am fost singur în asta, toate persoanele pe care le-am întâlnit au avut un rol mai mic sau mai mare.

În evoluția spirituală nu este loc pentru competiție, fiecare are ritmul său și experiențele sale pe care le are de trăit. Cei de lângă noi nu sunt în competiție cu noi. Sunt cel mult în călătorie alături de noi, dar la rândul lor suflete în evoluție, în căutarea experiențelor și a ceea ce au de trăit în drumul spre desăvârșire.

De aceea, nu mai fac ce făceam și nu mai cer ”to commit to me! Commit to evolving and I will meet you there! 

Unde este acest there?

HERE:

blog 12.08(1)

Singura competiție este doar cu tine cel de ieri sau de acum o oră, în a fi cea mai bună variantă a ta din momentul respectiv. Cum putem verifica asta? Dacă te ridici fiind aceeași persoană din locul în care ai citit o pagină dintr-o carte, ai spus o rugăciune, ai făcut o meditație sau ai discutat cu cineva, atunci doar ai marcat momentul. 

Așa că cea mai mare realizare a mea de până acum sunt EU. La asta am lucrat conștient sau fără să o conștientizez, în toți anii ce au trecut. Restul sunt doar asemenea globurilor pe care le punem în bradul de crăciun din grădină, sunt doar ornamente. Principala realizare este bradul care s-a ridicat dintr-o mică sămânță și care crește de la an la an.

Ionuț MIHALACHE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s