4000 km de bucurie interioară pe două roți, – Ziua 1

Am pregătit călătoria aceasta cam o lună.(schimb de ulei și filtru, tot tacâmul) Scopul principal era de a duce my old friend Drag Star acasă. Avea să fie ultima noastră călătorie împreună. Îi venise timpul să facă fericit un alt om. Planul inițial era Bruxel – Gedern (Germania) – Villach (Austria) – Satu Mare – Iași, în total cam 2200 de km. Evenimentul principal la jumătatea drumului, două zile la „European Bike Week 2018 – Faaker See”. Dar viața își are căile ei și cei 2.200 de km s-au transformat în 4.000 km, iar ultima noastră călătorie în ceva cu mult mai mult … o călătorie asemeni celei lui Harap-Alb, pe care să mi-o amintesc toată viața, o călătorie care să pună adevăr în fraza: „Călătoriile mele m-au schimbat.”

ziua 1 plecareÎmi programasem  să fac bagajul miercuri să îl leg de motocicletă și să plec joi în jurul orei 16:00 direct de la serviciu. Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu vremea din Bruxel, ploaia de miercuri seară, m-a împiedicat să iau

motorul acasă. Așa că ziua de joi a fost o fugă continuă pentru a termina ce aveam de făcut la birou, să am timp sa dau o fugă să aduc bagajul, pentru ca imediat ce termin programul, să-i dau bice. Spre marea mea mirare, am fost destul de organizat și pe la 17:00 am fost gata de drum. 

Bruxel – Gedern (Germania) 425 km

harta day 1În prima seara, am programat o oprire la doi vechi buni prieteni motocicliști, din Iași ce acum locuiesc în Gedern și s-au oferit să mă găzduiască.

Din păcate, drumul a fost mai aglomerat și mai dificil decât am crezut. Am descoperit că există și în Germania, drumuri în lucru cu o singură bandă pe sens. Diferența? Fără gropi și bine semnalizat. Am ajuns în Gedern pe la 22:00, așa că  nu am reușit să mă văd cu nici unul din ei, ambii fiind la serviciu.  Am mai avut puteresă fac un duș și să cad rupt de cei 400 de km și ziua agitată de la serviciu.

Pentru că am făcut acest popas, merită atenția și câteva cuvinte..

Gedern este un oraș situat la 38 de kilometri nord-est sau Hanau, (aproape de mult mai cunoscutul Frankfurt),  la poalele lui Vogelsberg, unul dintre cei mai mari vulcani inactivi din Europa.

Și cu asta…. am descălecat din șea și v-am spus așa, povestea zilei 1!

Va urma…

Ionut MIHALACHE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s