4000 de km de bucurie interioară pe două roți – ziua 2 și 3 (European Bike Week 2018)

2018-Euro-Bike-Week-WHITE   European Bike Week – Faaker See  este cel  mai mare eveniment motociclistic de tip open și gratuit din Europa. Este organizat în fiecare an în prima saptămână din Septembrie. Anul acesta, la a 21 a ediție, a adunat peste 70.000 de motociclete în același loc…

 Zona principală de atracție a fost Harley – Davidson Village, cu 40.000 de metri pătrați de spectacol și divertisment constant. Explandata Harley-Davidson Expo Zone a prezentat gama de motociclete din 2019, în timp ce zona Demo a oferit ocazia de a le testa pe drumurile alpine.

Trofeul Best in Show a fost ridicat de cei de la Radikal Chopper din Italia cu spectaculosul lor Ironhead Sportster, constructorul fiind „The Skinny”. Vă las pe voi să decideți dacă a meritat:

Îmi este greu să descriu în cuvinte ceea ce am văzut și starea trăită… Doar un pasionat ar înțelege cum este să nu știi la care să te uiți mai întâi, în ce parte să te duci mai întâi de teamă să nu ratezi ceva. Sincer.. fiind atât de captivat am și uitat să fac fotografii. Dar amintirile rămân în mintea mea iar starea de bine a plantat semințele în inimă. Am să las totuși puținele fotografii să spună ceea ce eu nu aș reuși în 1000 de cuvinte. (parcă atât se spune că face o fotografie, nu?)

O zonă de vis, un lac așezat între munți. Drumuri magnifice pentru care merită să te întorci oricând.

IMG-20180908-WA0006

Motoare, motoare și iar motoare….

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Această prezentare necesită JavaScript.

Într-o bună zi… va veni vremea să  cumpăr așa ceva, îți voi citi „Micul prinț” apoi mama și tata will prepeare you for your ride…

20180908_174550

Parada  a avut loc sâmbătă, cu o participare de 10.000 de motoare …. ceva de vis…

Această prezentare necesită JavaScript.

Cam asta a fost:

 

 

IMG-20180908-WA0045

Prietenul meu Robbie, … Gandalf în călătoria mea. Nu pentru părul lui alb ci pentru ce a avut de spus inimii mele. Un om deosebit, un suflet tânăr, motociclist și muzician. Face parte din două proiecte muzicale, Just for Fun și Cameleon Project. După cum v-am povestit, ne-am cunoscut în 2010 în Slovenia grație profesiei comune. Am legat atunci o prietenie altfel. Nu vorbim des, dar când o facem vorbim din suflet. Așa că distanța, timpul… faptul că nu vorbești un an cu o persoană…. nu afectează cu nimic o relație de suflet. pentru suflete nu există timp, există doar momentul potrivit, nu există distanță, există doar locul potrivit. În 5 minute legătura era acolo și vorbeam de parcă nu am mai fi vorbit de ieri.

IMG-20180908-WA0043Ce îmi oferă mie Robbie? Ce îmi oferă discuțiile cu el? Sentimentul că poți să îți deschizi sufletul, să fii tu însuți fără a fi judecat. Sfaturile lui nu sunt agresive, sunt experiențe prin care la rândul lui a trecut… Binențeles, este un om ca toți oamenii, are zile mai bune și zile mai puțin bune, are decizii optime și unele poate că nu, râde, înjură, este trist sau vesel, calm sau nervos… este el și este autentic.  Pentru mine … este Robbie. I-am spus-o și lui …. am crezut că am venit la Villach pentru a-l vedea și pentru Bike Week. În realitate, mai era un motiv… inima mea avea iar nevoie să vorbească cu el, privindu-ne în ochi. Avea iar nevoie de un sfat… de încurajarea lui. Cu Robbie niciodată a spune „mă doare” nu a fost egal cu „ești slab”.

20180908_185339Ce am văzut la Robbie și la soția sa Meli? Ce am învățat văzându-i… ? Că cel mai de preț dar pe care îl poți oferi iubitului/iubitei tale, este spațiul necesar de a fi autentic, de a fi el însuși. Să ai încredere că poți spune tot ce gândești și să te manifești în tot al tău, fără să ai teamă că astfel, steaua din frunte îți va cădea și părăsit vei fi. Binențeles, asta nu înseamnă să accepți unul altuia comportamentele nocive, ci să oferi spațiul pentru creștere și a le transforma.

Așadar, cu tolba plină de amintiri frumoase cu motociclete și de povețe pentru drumul meu… cel lung, nu doar până la Iași, m-am retras în miez de noapte lăsat prins de lumea viselor, pregătindu-mă pentru ce va urma.. Pentru că… fără să știu…mă aflam abia la început….

Va urma…

Ionuț MIHALACHE

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s