A vedea binele din celălalt!

3302BAE4-9909-4C0B-BB8E-ABB270C62C85

Fiecare din noi a întâlnit măcar o data în viața o persoana care a ales mereu sa vadă in primul rând binele din noi.  Dar dacă Dumnezeu nu intervine in liberul arbitru al cuiva, cum am putea noi? Așa ca, nu putem forța pe cineva sa vadă la rândul sau doar binele din el însuși. Așa ca, a vedea binele din celălalt este doar un prim pas. Pentru ca ceva sa se schimbe, este absolut necesar ca acea persoana sa aleagă sa vadă la rândul ei binele si mai mult de atât sa aleagă sa îl manifeste.

674E61BE-1E6E-4E1D-A894-64A5841E6E0CMintea noastră a fost educata sa privească viața dintr-o perspectiva duală, alb sau negru, rău sau bun, să împartă oamenii in buni si răi. Mereu am susținut si eu la rândul meu legenda indiană care spune că in fiecare din noi trăiesc doi lupi, unul bun si unul rău. Între cei doi se duce o luptă din care va ieși învingător si va supraviețui cel pe care îl vom hrăni mai mult. Dar… acum cred că a privi această stare ca pe o luptă, ca pe un război, nu face altceva1ED6D04C-76C9-4EB5-86F2-8D6C99609DB4 decât să creeze un război interior. Acest război interior nu este altceva decât iadul interior pe care alegem să îl cream noi înșine. Dimensiunea acestui iad este direct proporțională cu dimensiunea conflictului pe care îl creăm între interior si exterior. Discrepanța între unde își dorește inima să fim si unde alegem să fim, cu cine își dorește inima să fim si cu cine alegem sa fim, cine suntem si ce alegem să arătăm lumii. Întunericul nu este altceva decât absența luminii, frigul absența căldurii iar răul e doar absența binelui. Așa că dacă imediat ce lumina apare, întunericul pur si simplu dispare, la fel si răul nu poate exista in prezența binelui. Deci nu e nevoie de luptă ci e doar o chestiune de alegere. Imediat ce alegem să manifestăm binele…răul nu mai există.

Cred cu toată ființa mea că orice om, indiferent cât rău a manifestat sau cât de rău ar putea fi văzut sau ar fi, poate măcar pentru o zi să manifeste doar binele.

496664ED-9334-403D-97D6-978BFC7FBF51Așa că, vă propun ca măcar pentru o zi să alegem să ne vedem cu ochii celui care vede in primul rând binele din noi si să manifestăm acel bine față de noi si cei din jurul nostru. Haideți să vedem ce va ieși. După, fiecare e liber să aleagă ce va dori să manifeste mai departe si cine dorește să fie. Dar cine știe… poate vom simți să transformăm ziua intr-o săptămână, săptămâna intr-o luna, luna intr-o obișnuința, iar obișnuința … in natura noastră.

 

 

 

Ionut MIHALACHE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s